מקסום טווח נסיעה במשאית החשמלית

משאיות חשמליות
/
צוות UTI||זמן קריאה 3 דק׳ בממוצע
משאית

אחד הנושאים הבוערים כשמדברים על מעבר למשאית חשמלית הוא נושא טווח הנסיעה. למרות שישנם כבר כלי הרכב חשמליים המסוגלים לנסוע מעל 300 ק"מ בטעינה, עדיין קיימים חששות רבים מהטווח שהרכב יוכל לצלוח. ישנן לא מעט דרכים למקסם את טווח הנסיעה ברכב ובמשאית חשמלית, ואף להרחיב את טווח הרכב החשמלי מעבר למרחק המוצהר שלו. להלן מספר דוגמאות:

1. שמרו על נהיגה איטית וחלקה

נסו לשמור על מהירות נסיעה של פחות מ-60 קמ"ש במידת האפשר,  הדבר יחזק את טווח הסוללה שלכם. לפי משרד האנרגיה האמריקאי (?-  איזה משרד) הפחתת המהירות ב-10 קמ"ש יכולה לחסוך 14% מהאנרגיה הנצרכת מהסוללה . הפעל את  מצב ה-"Eco" (יש לנו כזה?) להאצה עדינה יותר והמנע מהאצות מהירות.

2. אופן בלימה

המנע מבלימות פתאומיות והשתמש בבלמים רק בעת הצורך.  נצל עד כמה שניתן את הבלימה הרגנרטיבית שלך.

3. שימוש בבקרת שיוט

בקרת שיוט מאפשרת לרכב לנסוע במהירות שנבחרה על ידי הנהג ללא צורך בלחיצה על דוושת ההאצה, לכן היא משמעותית כאשר רוצים לחסוך באנרגיה. ניתן לכוון את המערכת ע"י תפעול לחצני הבקרה לשמירה על מהירות קבועה, להאט או להאיץ את מהירות הנסיעה בהתאם לצורך .

4. שימוש מושכל במיזוג אוויר

כידוע הפעלת מיזוג האוויר ברכב החשמלי צורכת אנרגיה רבה ביותר מהסוללה. על מנת להפחית את צריכת האנרגיה ניתן להפעיל רק את המאוורר ולא את המדחס. פתרון נוסף הוא לצנן או לחמם מראש את המשאית בזמן שהיא נטענת כדי להשתמש פחות במזגן  כאשר אתם כבר על הכביש.

5. שמירה על לחץ אוויר תקין

למעלה מרבע מכלי הרכב נוסעים עם צמיגים מנופחים בצורה לא נכונה. לחץ אוויר נמוך גורם לצמיג להתעוות בזמן הנסיעה וכך גורם להגדלת החיכוך, הצטברות חום,  ולעלייה בצריכת האנרגיה של הרכב. הדבר נכון עוד יותר לגבי רכב גדול, כמו משאית. לכן יש לבדוק את לחץ האוויר בצמיגים לעתים קרובות ולנפח אותם בהתאם ל-PSI המומלץ על ידי יצרן הרכב.

6. טעינה נכונה

רוב הסוללות של הרכב החשמלי מתחילות להפרק מעצמן לאט כשהן מסיימות להטעין, לכן ייתכן שלא תרצה לחבר את המשאית שלך למטען שלה בכל פעם שהיא מגיעה למגרש הביתי. מה שניתן לעשות הוא לתזמן את הטעינה כך שהסוללה תהיה מלאה ברגע שאתה יוצא לכביש. הדבר עשוי להועיל גם לבריאות הסוללה לטווח הארוך. בנוסף שווה לתזמן את שעות הטעינה לשעות של תעריף נמוך יותר ולחסוך כמה שקלים.

7. תכנון מסלול

נסיעה בכבישים מהירים עשויה להביא אותך מהר יותר לייעדך אך לגזול אנרגיה רבה יותר מאשר בחירה בדרכים אשר מאפשרות מהירויות נמוכות יותר.  כמו כן כדאי להמנע מאזורים הרריים או תלולים ומאזורים הידועים בעומסי תנועה.