מה ההבדל בין משאית קלה למשאית כבדה?

יד שניהמשאיות דיזל
/
צוות UTI||זמן קריאה 3 דק׳ בממוצע
הבדלים
עומדים לקראת רכישה או השכרת משאית? לפניכם משימה כבדה.ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן!כדי שיהיה לכם קל להבין איזו משאית לבחור, פרטנו את ההיבטים העיקריים שיש לשקול לפני רכישת משאית, כששאלת השאלות היא – איזו משאית לקנות: קלה או כבדה. לפני שנתחיל, נסקור מהבסיס המשותף לכל המשאית. כל המשאיות מורכבות מתא נהג, שלדה וכמובן – הארגז עצמו. והנה בסיס משותף נוסף. כל המשאיות נבנו כדי לעבוד! לתפעל משהו (מנוף, עגורן, מטאטא כביש) או להוביל - רהיטים, חומרי בנין, סחורות או אולי כלי רכב. מטרת העבודה היא זו שתכתיב האם לבחור במשאית כבדה או קלה, ובנוסף לה, גם הסביבה בה המשאית תפעל תשפיע על ההחלטה: בעיר, מחוץ לעיר ואולי בשילוב עם דרכי עפר. אז אחרי ששאלנו 'עבור מה', כדאי לחשוב על הנתונים הבאים לפני שבוחרים משאית.

ההבדלים העיקריים בין משאיות כבדות למשאיות קלות

המטרה 

לפני שבוחרים משאית, כדאי לשאול – מה המטרה? משאיות כבדות משמשות להובלת מטענים כבדים למרחקים ארוכים בכביש או בשטח. הן בנויות לשאת עומסים כבדים ובנפחים גדולים. לעומתן, משאיות קלות בנויות לרוב להפצה של סחורות קלות יותר, ולכן נפח האחסון שלהן קטן בהתאם. משאיות קלות מיועדות בדרך כלל לעבודה בטווחים קצרים ויומיומיים, בכבישים צפופים וברחובות עירוניים.

גודל המשאית ומשקלה

משאיות כבדות הן משאיות גדולות, משום שהן מיועדות לנשיאת משאות גדולים - סחורות אן במתקן הבנוי עליהן – דוגמת מנוף או משאבת בטון. משאיות גדולות רבות גוררות מטען כבד, ומשקלן הכולל נע בין 18 ל-50 טון (ואפילו מעל לכך במשאיות מיוחדות). לעומתן, משאיות קלות קטנות יותר, ועשויות לשמש את בעליהן גם לשימושים פרטיים, ואפילו להסעת בני משפחה. מאחר והן מעבירות כל יום סחורות במשקל קטן יחסית, גם משקל המשאית עצמה קטן ביחס למשאית כבדה - בין 3.5 ל-12 טון.

ארגז המשאית

במשאיות קלות יותקן, מטבע הדברים, ארגז קל משקל וחסכוני, על מנת שלא לפגוע ביכולת הנשיאה האפקטיבית של המשאית. הארגז יהיה לרוב ארגז פתוח, ארגז סגור או ארגז לקירור. משאיות כבדות משמשות במגוון גדול יותר של שימושים, ובהתאם הן מצוידות במגוון רב מאוד של ארגזים ומתקנים.

אביזרי בטיחות ונוחות

כאן, אין הבדל מהותי בין משאיות כבדות לקלות. כל המשאיות החדשות נדרשות לעמוד בתקני בטיחות מחמירים ביותר. בישראל, המשאיות עומדות לרוב בתקינה האירופאית – כמובן, העדכנית ביותר – הכוללת מגוון אביזרי בטיחות מתקדמים. במשאיות החדשות מוטמעות מערכת בלימה עם התרעה בפני תאונת חזית ובלימה אוטונומית (לפי הגדרת המערכת), מערכות התרעה על סטייה מנתיב ומערכת בקרת יציבות. כל אלו הופכות את המשאית החדשה למחשב 'על גלגלים' מתוחכם.

איזה רישיון?

אלמנט נוסף שמכתיב איזו משאית לקנות, היא הרישיון. בישראל ישנם כמה סוגי רישיונות: רישיון מסוג C מאפשר לנסוע בכל סוגי המשאיות, כבדות או קלות. רישיון למשאית C1 מאפשר לנסוע במשאיות קלות עד למשקל של 12 טון. עומדים לקראת רכישה של משאית? לא בטוחים איזו משאית תתאים לכם? נציגי השירות שלנו מחכים לכם>